Profielschets Lurvink Staalbouw-RVS

Het bedrijf beschikt over ruime bedrijfshallen. Voor de non-ferromaterialen is een aparte productiehal aanwezig zodat deze materialen gescheiden verwerkt kunnen worden van het staalwerk.

Iedere productieafdeling heeft de beschikking over meerdere bovenloopkranen en een moderne outillage voor diverse snijprocessen, knippen, kanten, profiel- en plaatwalsen en de meeste lasprocessen.

Ook beschikt Lurvink over een zeer uitgebreide voorraad plaatmateriaal in diverse staalsoorten (S235,S355,mangaanstaal), RVS (304,316), aluminium. Lurvink beschikt over een tweetal watersnijmachines, waarmee het mogelijk is om platen te snijden van staal, aluminium, rvs, glas, natuursteen, kunststof, etc, tot een dikte van wel 100 mm. Dit snijproces is nog vrij uniek in Nederland en bovendien milieuvriendelijk.
Sinds maart 2005 is er een lasersnijmachine operationeel. Hiermee heeft Lurvink opnieuw een stap gezet om technologisch een vooraanstaand bedrijf te blijven.

Al enige jaren beschikt Lurvink over een geavanceerd 3D-CAD programma, waarmee tekeningen van apparaten en staalconstructies snel en accuraat te vervaardigen zijn. Een aanvulling op dit programma stelt Lurvink RVS in staat het waterjet- en lasersnijden efficiënt te laten verlopen: tekeningen kunnen door de klant digitaal worden aangeleverd en direct worden omgezet in machine-instructies.

Voor de Nederlandse markt zijn alle lassers gecertificeerd volgens EN-287.

 

Zoekt u een veelzijdige partner voor metaal oplossingen?

Stuur een e-mail

of bel 0544 373343